torsdag 25 oktober 2012

Spara in dina klädkostnader

Kläder är något som är nödvändigt och i vissa fall väldigt dyrt. Jag är själv väldigt kläd intresserad och tycker väldigt mycket om att ströva runt och kolla runt i butikerna efter bra priser.
Köp när säsongen är slut. Till exempel höstkläderna brukar reas ut när vinterkläderna kommer fram, och vinterkläderna reas ut när det är dags för vårkläderna och så vidare. Den bästa rean enligt mig är mellandagsrean för där kan man hitta väldigt mycket. Höstkläderna som inte reades ut på hösten brukar reas ut nu tillsammans med alla vinterkläder. Och det är här som butikerna satsa stort, på hösten/våren så är oftast max 50 % rea. Men på mellandagsrean så kommer butikerna upp i 75-80 % rea och i vissa fall ändå upp till 90 %. Sommarreorna brukar också komma upp i väldigt höga procentsatser men jag personligen föredrar mellandagsrean.
Så ett väldigt bra tips är faktiskt att spara pengar till dem stora reorna och shoppa då. Köp aldrig mitt under säsongen.
Ett annat bra tips är att fast du har köpt varan under ett bra erbjudande, så kan det komma ett ännu bättre erbjudande på samma vara nästa vecka. Då dem flesta butiker har öppet köp så kan du komma tillbaka med varan och kvittot och få mellanskillnaden. Så håll koll på priset fast du redan har köpt den.
Att handla utomlands är något du kan spara väldigt många hundralappar på framför allt när det gäller märkesvaror. Så kolla runt i webb butiker som ligger i exempelvis Storbritannien, fast det är frakt så brukar man kunna spara väldigt mycket än att man köper från någon butik i Sverige. Att handla från USA kan bli dyrare då man har chans att betala tull. Men handlar du från EU så slipper du tullen.
Köp aldrig varan direkt, gå hem och fundera några dagar om du verkligen vill ha den. Många gånger inser man att det bara är onödigt. Samma sak när det gäller rea. Fundera ut om du verkligen behöver det här plagget eller om du bara vill ha det för att det är billigt? Insåg du att du faktiskt ville ha plagget/smycket/skorna så vänta tills det går på rea (om det inte nu är något unikt med just den saken). Finns den inte på rea så går det att hitta likvärdiga.
Köp ALDRIG basgrejer för fullpris, sådant hittar man definitivt på rea.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar